"DIVA dreams" er tittelen på en ny billedserie som jeg holder på å utvikle nå og fram mot høsten 2006 hvor den vil bli utstillt i Sandnes Kunstforening som en separatutstilling fra 27.08.06 - 17.10.06.
Tittelbildet "DIVA dreams" vil også bli vist på Galleri F15s jubileumsutstilling i Moss denne våren fra 13.05.06 - 18.06.06.

Bildene kalles for collager og består av foto og tusj-tegninger.
Tittelbildet vil bli forstørret opp til 185cm x 120cm. Det vil bli laminert på mdf-plater og det vil bli montert lyspærer langs kortendene på bildet som på et artistspeil. De øvrige 7 bildene får en størrelse på ca. 70cm x 100cm og bli laminert på mdf-plater.

Litt om innholdet:
Tidligere har jeg gjennom verk som videoinstallasjonen; "Nobody will observe" og video og fotoverk som ; "Mag-lite Venus" prøvd å skildre en slags type nåtidens venus eller kvinneideal som det jo også er.
Begge verkene refererer til bilder av venus ifra kunsthistorien.

"Mag-lite Venus": Botticellis "Venus fødsel" som blir, ifølge myten, født av havet og ønsket velkommen på stranden av våren og vinden idet hun, på bildet, føres iland på et stort skjell.

"Nobody will observe": "Med en frodig kropp som kan minne om de eldste gudinneskulpturene i stein blir hun en slags ur-Venus". Sitert; Trond Borgen, anmeldelse i Stavanger Aftenblad 17.Mars, 2003.

Denne Venusen, som jeg velger å kalle "Diva", refererer også til en venus ifra kusthistorien, nærmere bestemt Manets maleri av "Olympia". Den luksusprostituerte kvinnen som ligger frekt henslengt på en cheselong, mens hun mottar blomster fra sine mannlige elskere og beundrere.
Min Diva ligger henslengt på et rødt stupebrett. Stupebrettet er spenstig med god sprett, men en må være en stødig stuper for å få til et perfekt stup, ellers vil spretten mer ødelegge enn å gi et sprett oppover.
Rødfargen refererer til den røde premiereløperen. Jeg prøver å vise en person hvis begjær og higen etter nettopp den røde løperen og den berømmelsen det gir å vandre ned en slik. Denne divaen har lagt seg pladask ned på løperen/stupebrettet og må ligge der stødig for ikke å dette av "berømmelsens sti".
Bildene bærer også preg av at de er lesset på for mye. De er litt "overload" eller "over the top" og kan fremstå som en anelse hysteriske og veldig kitch.
Et annet element er de tegnede bokstavene, som om en jente på 10 år ville ha tegnet dem med fargen rosa.
Det sies at en hver jente har en rosa periode mellom 3-5 års alderen, og at dette er et uttrykk for å utvikle en forståelse av eget kjønn og egen seksualitet. De samme jentene ser programmer på TV som "Idol" og "Stjerner i siktet" og drømmer om en plass på scenen. Denne drømmen er ganske rosa og barnslig, og disse jentene har ikke en sjanse til å vite hva som egentlig ligger bak slike TV-produksjoner og hva som
kreves for å bli artist.
Men bildene mine skal være mer lystige enn deprimerende, og spiller på den sukkersøte drømmen som sprenger seg opp i hysterien. Som nok et element av dette, er noen av bildene også fullt av "Donald-juveler". Diamanter, edelstener, perler og penger slik de skulle bli presentert av Walt Disney. Jeg husker selv som liten
jente at det største ultimatet i en tegneserie var illustrasjoner av diverse huler med store skatter. De representerer et barnslig bejgær og er med på å understreke kitchen i bildene.